Karolinska Institutet är upprört

Karolinska Institutet är upprört!

KI är upprörd över att en man som uppgett sig tillhöra Karolinska Institutet har fått artiklar publicerade i vetenskapliga tidskrifter.
Ämnet han skriver i verkar vara mycket brännbart, eftersom KI reagerat så våldsamt.
Att folk utger sig för att vara någon annan är vardagsmat. Men det är ju nästan lite dråpligt att utgivare av sådana artiklar inte har mer koll på källorna till sina publiceringar.
KI är smart: Den försöker få allmänheten att koncentrera sig på att mannen uppger falsk identitet, istället för sakfrågan som publiceringarna gäller:
Är vaccination verkligen riskfri?

När man funderar lite mer ingående på vad som hänt, är följande scenario inte speciellt långsökt:
Anta att du genom otaliga fallbeskrivningar är övertygad om att vaccinationer inte är riskfri, och du kan till och med relatera till studier – forskning som påvisar att det är så, men att de aldrig publiceras på grund av massivt tryck. Medicinindustrin exempelvis har starka vinstintressen och vill naturligt nog expandera.

Hur skulle du bära dig åt för att nå ut med dina resultat? Ja inte kan du gärna skriva i eget namn för då skulle du omedelbart hamna i onåd, eftersom etablissemanget är så korrumperat att det omedelbart skulle slå till med sina lumpna metoder, framför allt genom sekten Vetenskap och Folkbildning, en lobbyinstitution för medicinindustrin.

Vad driver då denne anonyme man?
Är han ute efter pengar?
Knappast.
Det finns lättare sätt.
Är han desperat?
Varför?

Jag håller just nu på att översätta en mycket intressant bok (The Water of Life) som tangerar ämnet (min drivkraft: Back to Basic!), och den utländske författaren skriver, citat:

”….Var mynnar nu allt detta i? Det började med smittkoppsvaccinationer, och sedan propagerade man vidare för vacciner mot andra sjukdomar, och så fortsatte det tills man förespråkade prevention för nästan varje tänkbar sjukdom.
I vilket skick det mänskliga blodet får med alla dessa gifter klarar man inte att tänka på. Sir Almroth Wright, en stöttepelare i traditionell medicin konstaterade att ”hela tron på serumterapi vilar på lösan sand”.
Dr Benchetrit gick till och med så långt att säga att han betraktade vacciner och serum som huvudsakligt ansvariga för ökningen av det två verkligt farliga åkommorna, cancer och hjärtsjukdomar. Han tillade dessutom: ”Jag har jobbat många år som serolog, och jag vet vad jag talar om.”

Kan den anonyme man som har lyckats med att få uppmärksamhet, till och med i medicinska tidskrifter, ha kommit på något som – om det skulle bli allmänt känt – fullständigt skaka om och omdefiniera hela sjukvården?
KI rider på prestige, och glömmer totalt bort att allmänheten inte är en samling idioter utan faktiskt har förmåga att tänka själv och dra egna slutsatser av information (om den inte stoppats). Och rättighet att göra det. Än så länge.

– – – – – – – – –

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *