Bipacksedel till årets influensavaccin Vaccigrip Tetra

Eftersom man inte obligatoriskt får bipacksedeln innehållande information och varningar om rapporterade biverkningar så kan du ladda ner den här nedan till din egen dator. Eller googla Vaccigrip Tetra och hitta sidor och länkar till bipacksedeln.
Som vanligt med bipacksedlar är texten så liten att den är svårläst.  Därför har jag delat den i två sidor i pdf-format så du kan förstora till läsbar text.
Om du laddar ner filerna hittar du dem i din dator under Nedladdade filer.

Det är en gåta varför den inte delas ut INNAN en vaccinering eftersom sjukvården på detta sätt via bipacksedeln friköper från ansvar om något går snett (ex.vis allgergi mot konserveringsmedel i vaccinet o.d.)

Bipacksedelns text börjar så här:

Läs noga igenom denna bipacksedel innan du eller ditt barn får detta vaccin. Den innehåller information som är viktig för dig.

 

Vaccigrip Tetra Bipacksedel 10001

Vaccigrip Tetra Bipacksedel 2000

– – – – – – – – – – – – –

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 svar på Bipacksedel till årets influensavaccin Vaccigrip Tetra

 1. Dagny Bjerén skriver:

  Alla mediciner har en massa möjliga biverkningar upptagna fast man sällan drabbas av dem. Man brukar få veta att man eventuellt kan må dåligt en eller ett par dagar efter influensavaccineringen. För min del är vaccineringen bättre än alternativet. Låg på 1990-talet 5 dagar med över 40 graders feber och var så dålig att jag inte ens orkade läsa. Lindrigare biverkningar som ont vid injektionsstället eller att man mår dåligt en eller ett par dagar har jag ibland drabbats av men jag hade mått sämre om jag hade fått influensa.- Misstänker att om man räknade upp biverkningar på samma sätt för livsmedel så fick man sluta äta, allergi mot vissa ämnen är ju exempelvis ganska vanliga.

  • Hej Dagny!
   Javisst är vaccinering ok för de flesta, men inte alla. Det jag för mitt liv inte begriper varför sjukvården inte ser till att den som funderar på vaccination också obligatoriskt får bipacksedeln INNAN vaccinationen. Det står nämligen att man ska läsa den INNAN vaccinering. Det står också på bipacksedeln vilka som INTE bör vaccinera sig. Betvivlar starkt att de som vaccinerar fullt ut informerar eller känner till patienten i detalj här… och avråder enligt den…
   .Man är ju själv ansvarig för sin egen hälsa. Sjukvården friköper sig genom bipacksedeln allt ansvar. Då borde den OBLIGATORISKT också lämnas ut. Innan vaccinering.
   Ha de gott! Hälsn/Gösta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *