Terrorbalans

I hemmets lugna vrå

En man frågade sin kompis hur det kom sig att kompisens stora familj verkade vara så harmonisk. Terrorbalans, fick han till svar.

Apropå terrorbalans.
För ett par år sedan fick jag en hel dag på tu man hand med ett av våra barnbarn. Ludwig var väl 4-5 år gammal. Dagen blev trevlig. Vi gjorde först studiebesök på Sexdrega Motionsfabrik, där Ludwig ingående studerade funktionen hos de olika träningsmaskinerna.
Därefter den stora bergtäkten i Sexdrega, där vi såg klippblock malas ner till makadam, grus och sand.
Ludwig tyckte allt var kul och intressant, men en unge i den åldern måste ju bara testa var gränserna går.

Vid hemkomsten satte han av i fyrsprång nerför uppfarten och vägrade stanna. Jag hann precis ikapp honom innan han nådde stora vägen. Han flaxade vilt med armar och ben och var rejält sur när jag bar hem honom under högerarmen.

Ludwigs föräldrar kom på kvällen för att hämta honom.Först åt vi middag.
Vid bordet tittade Ludwig på sin pappa och sa:
– Pappa, jag tycker om dig.
Sedan tittade han på mamman:
– Mamma, jag tycker om dig.
Vi vuxna tyckte han var för gullig.
Ludwig fortsatte, såg på mormor:
– Mormor, jag tycker om dig.

Nu var det bara jag kvar.
Ludwig:
– Gösta, kan du skicka osten.

 

Du hittar allt innehåll i min blogg under rubriken SIDOR i högerkolumnen.

 


 


 


Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *