Spelet bakom kulisserna – så föddes Sveriges coronaplan

Inlägg i Svenska Dagbladet 8 juli 2020
(kopierat från Facebook, Johan Westerholm)

Bilden kan innehålla: 1 person, text

Johan WesterholmFölj

En bra artikel om regeringens Corona-haveri i dagens SvD.

Men jag har mailat in mina tillägg till redaktionen:

 

Den 29 februari antog WHO en checklista för de områden som drabbades av ”local transmission”, eller samhällssmitta. Den omfattade bland annat stängning av gränser, testning, smittspårning och isolering.

Den andra mars bedömdes Sverige ha drabbats av samhällssmitta.

När jag kontaktade Anders Tegnell menade han att FHM och WHO delade bedömning men att de hade råkat skriva fel i kolumnen om Sverige.

Jag avvaktade några dagar men felet bestod. Jag kontaktade då Tegnell igen och han vidhöll sin version. Jag frågade då om vilket svar jag skulle få från WHO. Svaret blev att jag skulle lita på FHM som hade bättre koll om Sverige.

Jag kontaktade då WHO och fick svaret att baserat på FHM data som de skickade in kunde WHO inte sluta sig till något annat än att Sverige drabbades av lokal smittspridning den andra mars och att de inte skulle ändra sin bedömning.

Enligt Lena Hallengrens pressekreterare var frågan om WHO:s klassning av Sverige den andra mars som drabbat av lokal smittspridning uppe till gemensam beredning med Socialdepartementet och FHM den andra mars. Alltså samma dag som WHO konstaterade den.

Att regeringen inte visste vad WHO ställde för krav på medlemsländerna i allmänhet och Sverige i synnerhet är orimligt då vi för dialogen med WHO har en särskilt utsedd folkhälsoambassadör, Anders Nordström.

Nordström har en bakgrund inom WHO samt slutade sin karriär där som tillförordnad generalsekreterare för WHO.

Vidare:

Den 16, eller 17 mars menar Tegnell i en intervju i Aftonbladet att det är åt flockimmunitet som Sverige måste gå. Att bekämpa viruset inte skulle fungera.

Och ännu mer:

Avdelningschefen Karin Tegmark Wisell menade på en presskonferens att barn inte utgjorde länk i smittkedjan och hänvisade till en WHO-rapport. Tegmark Wisell gör en, vågar jag påstå, direkt missvisande tolkning och citering av rapporten.

Hon ger i direktsändning Sveriges befolkning direkt missvisande besked. Utan något som helst stöd.

Vad WHO säger är att de inte sett något fall där barn utgör en länk i smittkedjorna men utifrån de data som finns kan de inte dra några slutsatser alls.I någon riktning. Datamängden är för liten.

Senare studier, publicerade i bl.a Lancet, pekar ut smittade barn utan symptom som länkar.

När det gäller munskydd så hävdar FHM att det kan invagga personer i falsk trygghet. ECDC konstaterar att munskydd har en dämpande effekt i t.ex Asien m.a.p smittspridning.

FHM vitsordade i veckan till mig att de saknar stöd för sin uppfattning (dagens artikel på Ledarsidorna).

Jag har nu erbjudit SvD hela min mailkonversation med FHM och Anders Tegnell som styrker min version. Samt den WHO rapport som Tegmark Wisell gör direkt vilseledande citat ur.

Eller vilken annan MSM-redaktion som helst för den delen. De som vill kan gärna få det av mig. Eller begära ut den från FHM.

Den ton som Tegnell har i mailen är inte trevlig. Ens på en enkel ja- eller nejfråga.

Socialdepartmentets mailsvar är även de direkt vilseledande och det tog några dagar till de till slut gav ett rakt svar.

Det här ska fram.

Sverige har misslyckats.

Artikeln i länken.

https://www.svd.se/forbered-er-pa-det-varsta–spelet-bakom-…

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *