Apropå riksrättsåtalet mot Trump & Sveriges Coronastrategi

När jag nu ser på CNN:s bevakning

av riksrättsförhandlingarna mot Trump kan jag inte låta bli att beundra hur fantastiskt demokraterna har lagt upp bevisen mot Trump.
I detalj har de publicerat Trumps Twittrar och videos där han direkt eller indirekt manat sina följare att ta tillbaka makten med alla lagliga och olagliga medel. Sammanfattningsvis anklagas Trump för uppvigling. En saklig och fullständig redovisning som inte lämnat någon i rättssalen oberörd.
Nu påbörjar strax försvarets tur att redovisa varför Trump bör frikännas.
Människor över hela världen kan se CNN:s sändningar och själva göra sig en uppfattning om rättegången.

Nu om vad som händer i Sverige: Jag kan inte låta bli att spekulera i att Sverige skulle kunna göra motsvarande åtal mot FHM (och ev fler) om inte Sverige vore ett Mähäland.

Man skulle i detalj vid en ”rättegång” i detalj kunna redovisa FHM:s (läs Tegnells) alla uttalanden i massmedia (tidningar, radio, TV) där han under hand motsäger sig själv åtskilliga gånger. Nekar till uttalanden han gjort och ändrar strategin alltefter vinden blåser. Allt från ”kontrollerad smittspridning så att vårdapparaten hinner med” till förnekelse av den strategin. Dessutom har han ibland talat så kryptiskt att ingen förstår vad han menar.
Jag har själv sett Tegnell uttala i TV att man nog ”glömt bort” riskgrupperna (de äldre) i planeringen. Vore bra att påminna rätten och svenska folket om denna ”miss”…
Bara ett enda exempel på all denna röra FHM orsakat: Munskydd dömdes ut som overksamma från början, till och med orsaka ”falsk säkerhet”. För närvarande kan dom vara bra bra vid trängsel (bråd tid)…..
Resultatet av FHM:s hela agerande? En smittspridning utan kontroll, dödstalen i världsklass.

Att Sverige tillämpar en obeprövad och icke vetenskapligt godkänd strategi för pandemibekämpning är unik. Världen häpnar inför Sveriges (brist på) agerande. Till viss del skulle man alltså kunna klassa agerandet som kvacksalveri.

Vore intressant att därefter höra försvarets motiveringar till varför det gått som det gått.
Att höra Löfvén i en rättegång upprepa ”Vår strategi är riktig”….
Självklart skulle en sådan rättegång inte ens i fantasin kunna inträffa i Sverige.
Här litar vi ju på våra myndigheter.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *