Följebrev till handläggaren IVO

 

Följebrev ill handläggaren  IVO

Hej!

För ett antal år sedan gjorde jag en anmälan mot socialstyrelsen i ett annat ärende.
Genom min godtrogenhet accepterade jag myndighetens upprepade förklaringar varför anmälan drog ut på tiden i flera år att ”anmälan var besvärlig att utreda”.

Det avslöjades så småningom att myndigheten helt struntat i att behandla ärendet med den märkliga men föga trovärdiga förklaringen att ”handlingarna kommit bort”.
Jag fick myndigheten fälld av justitieombudsmannen, och det gav eko i massmedia.

Denna gång är jag klokare.
Jag emotser inom sex månader en kopia av ert beslut inklusive motiveringar till beslutet. Om det innehåller kritik, anmärkningar mot socialstyrelsen eller ålägganden i någon form begär jag kopior från socialstyrelsen med dess åtgärdsplan för hur vårdapparaten ska eliminera de allvarliga bristerna jag påtalar i min anmälan, och även kopior av hur uppföljning av utfallet ska ske.  Ett fullt rimligt krav är att alla åtgärder inklusive uppföljning är utförda senast 2020-12-31.
Min anmälan ska inte förhalas i flera år denna gång.
Tack för er hjälp på IVO  

Länghem 2019-05-13
Gösta Singstrand

 

Hem

 

————————————

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *